Trump’ın LGBTİ+ karşıtı kararnameleri ne anlama geliyor?

Donald Trump’ın LGBTİ+ Haklarına Yönelik Kararları Nasıl Etkiliyor?

Carla Bleiker

ABD Başkanı Donald Trump, görevdeki ilk saatlerinde LGBTİ+ bireylerin haklarını hedef alan bir dizi kararnameye imza attı. Bu kararnameler özellikle federal kurumlarda çalışan LGBTİ+ bireyler için büyük anlam taşıyor.

Trump, yemin töreninde yaptığı konuşmada Amerikan hükümetinin sadece kadın ve erkek cinsiyetlerini tanıyacağını duyurdu. Bu da nonbinary ve interseks bireylerin resmi belgelerinde cinsiyet kimliklerinin belirtilmesine izin verilmeyeceği anlamına gelmektedir.

Beyaz Saray’daki ikinci döneminin ilk gününde imzalanan kararnamede, Amerika’nın sadece kadın ve erkek cinsiyetlerini tanıdığı belirtiliyor. Transgender bireylerin cinsiyet kimliklerinin artık tanınmayacağı vurgulanmaktadır.

Trump’ın aldığı kararlar, ülkede 1,6 milyon transgender bireyin yaşadığını belirten Kaliforniya Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından endişeyle karşılanmaktadır. Amerikan Tabipler Birliği ise bireylerin cinsiyet uyumlama süreçlerine erişimini destekleyerek bu sürecin depresyon, anksiyete ve intihar risklerini azalttığını belirtmektedir.

Eşitlik ve kapsayıcılık girişimlerine son

Trump ayrıca federal kurumların “çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık” (DEI) programlarını sonlandırdı. Bu programlar, az temsil edilen gruplara eşit fırsatlar tanımayı amaçlayan destekçiler ve ayrımcı olduğunu iddia eden karşıtlar arasında tartışmalı bir konu olmuştur.

Trump’ın kararnameleri, önceki başkan Joe Biden tarafından çıkarılan bazı kararları da iptal etti. Bu iptaller arasında LGBTİ+ bireylere yönelik ayrımcılığı yasaklayan yönetmeliğin de bulunduğu belirtildi.

Trump’ın Kararnamelerinin Etkisi

Artık Amerikan vatandaşları pasaportlarında cinsiyetlerini belirten F veya M harfleri yerine X yazdırma talebinde bulunamayacaklar. Trans bireyler kimlik ve diğer resmi belgelerinde doğumla belirlenen cinsiyetlerini değiştiremeyeceklerdir.

Federal hükümetin sadece doğumla gelen cinsiyeti geçerli kabul etmesi nedeniyle, transgender bireylerin karşılaşacağı zorluklar artacaktır. Bu kararlarla federal ofislerde çalışan transgender bireylerin tuvalet kullanım hakkı da kısıtlanmış olacaktır.

Related Posts

Bir zamanların paylaşılamayan ismiydi şimdi AVM’lere kadar düştü

Bir dönemin en popüler sarkıcılarından olan Nez, AVM’deki bir etkinlikte sahne aldı. Nez’in bu halini görenler “Son kullanma tarihi geçen Nez AVM’lere kadar düşmüş” demekten kendini alamadı.

Kanada Başbakanı Carney’den Trump’ın “51. eyalet” söylemine tepki: Kanada satılık değildir

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kanada ABD’nin 51. eyaleti olmalı” söyleminin gerçeklerle örtüşmediğini söyleyen Kanada Başbakanı Mark Carney, “Başkan Trump bir süredir bu konudaki arzusunu dile getirmektedir, ben de her zaman arzu ile gerçeği birbirinden ayırmaya özen gösterdim. Kanada satılık değildir ve asla da olmayacaktır.” dedi.

ABD’de İmamoğlu’lu ‘Hak, Hukuk, Adalet’ fotoğraf sergisi

Los Angeles’ın en büyük sanat etkinliklerinden biri olan Brewery Artwalk kapsamında açılan Hak, Hukuk, Adalet fotoğraf sergisi, 3-4 Mayıs Pazar günü sergilendi. İki gün boyunca yaklaşık 2 bin kişinin ziyaret ettiği sergi, Los Angeles sanat çevresinde …

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Avrupa’nın neredeyse tümü bizimle savaşıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Avrupa’nın neredeyse tümü bizimle savaşıyor

Ateş açtı aracına binerek kaçtı! Lokantada büyük panik

Antalya’da bir kişiye, kimliği henüz tespit edilemeyen şahıs tarafından pompalı tüfekle ateş açılması paniğe neden oldu.

Tepkiler sonuç verdi, ÇED süreci bakanlıkça sonlandırıldı: Uzungöl’e HES yapılmayacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çaykara’daki Uzungöl’de yapılması planlanan hidroelektrik santrali (HES) projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca sonlandırıldığını bildirerek, karara göre Uzungöl’e HES yapılamayacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir