Kahvaltı ve akşam yemeğini atlamayın! Bakın neye sebep oluyor

Sağlık Uzmanları Uyarıyor: Yemek Öğünlerini Atlamak Kalp Sağlığını Tehdit Edebilir!

Yemek öğünlerini atlamak bazı insanlar için zamandan tasarruf gibi görünse de uzmanlar bu alışkanlığın ciddi sağlık riskleri doğurabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Doktor Neena Chandrasekaran, sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, özellikle kahvaltı ve akşam yemeğini birlikte atlamanın kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çekti.

Benzer şekilde, Prof. Dr. Özcan da bu konuda yapılan bilimsel araştırmalara değinerek günün ilk ve son öğününü ihmal etmenin kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini artırabileceğini söyledi. Özellikle kahvaltıyı atlamak, uzun vadede obezite, yüksek tansiyon, damar sertliği ve insülin direnci gibi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Doktor Neena’ya göre, sabah saatlerinde vücutta doğal olarak yükselen adrenalin seviyesi, yeterli besin alınmadığında daha da artıyor. Vücut açlık durumunu bir tehdit olarak algılıyor ve hayatta kalmak için stres hormonlarını devreye sokuyor. Bu durum, kalbin daha hızlı atmasına ve damarların zarar görmesine neden olabilecek serbest radikallerin artmasına neden oluyor.

Kalp-Damar Hastalıkları Yaşama Riskini Artırıyor

Uzmanlar aynı zamanda gün içerisinde yetersiz beslenmenin, gece geç saatlerde yoğun açlık hissine ve dolayısıyla daha fazla yemek yemeye yol açabileceğini belirtiyor. Bu düzensiz beslenme alışkanlığı da zamanla kilo alımına ve obeziteye zemin hazırlıyor. Yapılan bir araştırmada ise kahvaltıyı düzenli olarak atlayan bireylerin, kahvaltı edenlere kıyasla kalp-damar hastalıkları yaşama veya bu hastalıklardan ölme riskinin yaklaşık yüzde 21 daha fazla olduğu, tüm nedenlere bağlı ölüm riskinin ise yüzde 32 oranında yükseldiği ortaya kondu.

Related Posts

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Kanser tedavisinde tarihi mantar umudu: ‘Mumyanın laneti’ yeni ilaçların önünü açabilir

Arkeolojik kazılarda “mumyanın laneti” ile ilişkilendirilen Aspergillus flavus mantarı, bilim insanları tarafından kanser tedavisinde umut vadeden bir molekül kaynağı olarak keşfedildi. Yeni araştırma, mantardan izole edilen bileşiklerin lösemi hücrelerini durdurmada güçlü etkiler gösterdiğini ortaya koyuyor.

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Sıcak havalarda özellikle güneşin en tepede olduğu saatlerde dışarıda kalmaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Veysel Kıdır, “Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli. Sulu meyveler sıvı ihtiyacına katkı sağlasa da suyun yerini tam anlamıyla tutmaz. Fazla meyve tüketimi kan şekerini yükseltebilir ve karaciğer yağlanmasına neden olabilir” dedi.