Altının ons fiyatında olası geri çekilmelerde merkez bankalarının etkili olması bekleniyor

Altın ve Diğer Kıymetli Madenlerdeki Güncel Durum ve Beklentiler

ABD Başkanı Donald Trump’ın uyguladığı politikaların küresel ekonomik aktiviteye olan etkileri, jeopolitik riskler ve ABD Merkez Bankası’nın belirsiz politikaları altın piyasasında sert dalgalanmalara neden oldu.

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, Rusya’nın zafer günü dolayısıyla Ukrayna’ya dronlarla saldırabileceği spekülasyonlarına dikkat çekti ve bu durumun altın fiyatlarını yükseltebileceğini belirtti.

Hindistan-Pakistan geriliminin altın fiyatlarını artırabileceğini vurgulayan Manukyan, bu tür durumların finansal dinamiklerle ilgili olmadığını söyledi.

Merkez bankalarının altın talebini etkilediğini dile getiren Manukyan, dolar likiditesi konusunun önemli olduğunu ve altın fiyatlarında geri çekilmeler yaşanabileceğini ifade etti.

Bakır talebi üzerine de konuşan Manukyan, ABD’nin Çin’e yönelik politikalarının imalat sanayini etkileyebileceğini ve talebin farklı bölgelere kayabileceğini belirtti.

Gümüşün altın gibi finansal bir varlık olmadığını söyleyen Manukyan, piyasaların iyi olduğu durumlarda gümüşte spekülatif yükselişlerin görülebileceğini ifade etti.

Altın/gümüş rasyosuna da değinen Manukyan, ABD tahvillerinin rolünün tartışıldığı sürece gümüşün alternatif olamayacağını belirtti.

Enflasyon ve Fed politikalarının altın piyasasını etkileyebileceğini söyleyen Manukyan, ABD tahvillerinin çekiciliğinin zamanla değişebileceğini vurguladı.

Related Posts

Emekli maaşı zammı için gözler Temmuz’a çevrildi: Yeni oran ne olacak?

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri için büyük bir merak konusu oldu. 2025 Temmuz’unda emekli maaşları, yılın ilk yarısında açıklanan enflasyon verilerine göre belirlenecek. Peki, 2025 Temmuz ayı emekli zammı için oran ne olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Mustafa Varank: TEKNOFEST ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefiyle oluşturuldu

TEKNOFEST KKTC’de etkinlik alanını gezdikten sonra DHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, “TEKNOFEST markasının oluşturulma amacı ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefidir. Gayemiz kendi ayakları üzerinde durabilen, teknolojisini geliştirebilen, satabilen bir ülke inşa etmekti. Bugün tam bağımsız, kendi kendine yeten Türki Cumhuriyetleri ve Türk devletleriyle oldukça güçlü, ortak bir koalisyon kurabiliriz. Dünyada söz sahibi olabiliriz” dedi.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Doğu Akdeniz’deki deniz trafiği yerli ve milli sistemle izlenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üç farklı lokasyonda yer alacak gemi trafik gözetleme istasyonları için inşaat ve altyapı çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Kredi kartı şifreniz bu 5 özellikten birine sahipse hemen değiştirin! Uzmanlar peş peşe uyardı

Nakit kullanım azaldı, kredi kartı kullanımı arttı… Ancak pek çok kişi aynı kritik hataları yapmaya devam ediyor. İşte uzak durmanız gereken kombinasyonlar ve güçlü şifre için dikkat etmeniz gereken uzmanların 6 altın kuralı…

Bu ülkelerdeki gelir oranları Türkiye’yi geride bıraktı: ‘Sadece Bulgaristan’ı geçebildik’

Avrupa’daki ortalama aylık net gelire göre, Türkiye sadece Bulgaristan’ı geçebildi. Siyasal İktisatçı İnan Mutlu “AB’de ortalama aylık net gelir 2 bin 464 Euro iken, Türkiye’de 953 Euro” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir