Bodrum’da Sahte Rezervasyon Alarmı

Bodrum’da Sahte Rezervasyonlar Yüzünden Turistler Mağdur Oluyor

Yerli ve yabancı turistler, Muğla’nın Bodrum ilçesinde sahte rezervasyonlar nedeniyle mağdur duruma düşmeye başladı. Bodrum’un turizmci iş insanı Bülent Kaya, sosyal medyada dolaşan sahte tatil ilanlarının ciddi sorunlara yol açtığını vurgulayarak, vatandaşları uyardı.

Temmuz ayının ikinci haftasında Bodrum’da başlayan yoğunlukla birlikte, sahte rezervasyon kaynaklı dolandırıcılık vakaları artmaya başladı. Bodrum’a tatil için gelen birçok turist, internet üzerinden yaptıkları otel ve villa rezervasyonlarının sahte olduğunu fark ederek mağdur duruma düşüyor. Bodrum’daki Azka Otel’in sahibi Bülent Kaya, sosyal medyada dolaşan sahte tatil ilanlarının ciddi mağduriyetlere yol açtığını belirterek, vatandaşları uyarıyor. Kaya, “10 bin TL’lik tatili 8 bine bulduğunu sananlar kandırılıyor. Otelin kapısına geldiklerinde rezervasyonları olmadığını öğreniyorlar. Sonra da ne yazık ki yapılacak pek bir şey kalmıyor” şeklinde konuştu.

Temmuz ayında genel doluluk oranlarının iyi olduğunu ancak özellikle dış mekan işletmelerinde düşüş yaşandığını belirten Kaya, bilgi kirliliğinin en büyük nedenlerinden birinin sosyal medya olduğunu dile getirdi.

Kaya, özellikle sosyal medya reklamlarıyla ‘çok ucuza tatil’ vaat eden kişi ve platformlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, “Ucuz ilanlara kanmayın, işletmeyi mutlaka arayın. İnsanlar sorgulamadan ödeme yapıyor. Sonra dolandırıldığını fark ediyor ama iş işten geçmiş oluyor. En azından işletmeyi arayıp ‘Sizinle çalışan bir firma mı?’ diye sormak bir telefon kadar kolay. Ama yapılmıyor” dedi.

Bazı tatilcilerin beş yıldızlı otellerle bütçe dostu seçenekleri karşılaştırdığını ifade eden Kaya, “Herkes en iyi yerde, en lüks otelde tatil yapmak istiyor ama fiyatlar buna göre değişiyor. Fiyat farkı; lokasyondan, giderlerden, personel kalitesinden kaynaklanıyor. Bunu göz ardı etmek yanlış kıyaslamalara yol açıyor” diye konuştu.

Sosyal medyada dolaşan olumsuz yorum ve videoların, turistlerin davranışlarını da etkilediğine dikkat çeken Kaya, “Yerli ve yabancı turistler artık otelden dışarı çıkmamayı tercih ediyor. Bu da bölge esnafını olumsuz etkiliyor. Aslında uçuş sayılarında ya da otel doluluklarında büyük bir düşüş yok, ama dış harcamalar azalıyor” şeklinde konuştu.

Bülent Kaya, sosyal medya üzerinden yapılan manipülatif paylaşımların takipçi ve izlenme uğruna insanların tatil planlarını bozduğunu belirterek, hem vatandaşların daha bilinçli hareket etmesi hem de sosyal medya platformlarının daha sıkı denetlenmesi gerektiğini vurguladı. – MUĞLA

Related Posts

İş Bankası’na Orta ve Doğu Avrupa’nın en iyi dijital bankası ödülü

İş Bankası’na Orta ve Doğu Avrupa’nın en iyi dijital bankası ödülü

Gümüşte yükseliş hızlandı

ABD’de gümüş fiyatları haftaya güçlü bir başlangıç yaptı. Ons başına fiyat 38,5 dolar seviyelerine yükselerek son günlerdeki kazanımlarını pekiştirdi. Bu yükselişte en büyük etken, ABD Merkez Bankası’nın temmuz ayında faiz indirimi yapacağı yönündeki …

12 ilaç geri ödeme listesine alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun düzenlemesiyle tamamı yerli üretim olmak üzere 12 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

ÖTV artışı fiyatlara yansıdı: İşte fiyatı artan araçlar…

ÖTV artışı fiyatlara yansıdı: İşte fiyatı artan araçlar…

Tekstil devlerinden kötü haber! İflas korumaları peş peşe geldi…

Türkiye’nin köklü iki tekstil markası Art Giyim ve Gülsoy Tekstil, konkordato ilan etti. İstanbul merkezli Gülsoy Tekstil’e üç aylık mühlet tanınırken Art Giyim’e 1 yıl iflas koruması verildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı yarın kira sertifikası ihraç edecek

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, ihalede 1820 gün vadeli, 6 ayda bir yüzde 16,68 dönemsel kira oranlı Türk lirası cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihraç edilecek. Kira sertifikası ihracı bankalara, kamu kurum ve …