Kadınlar en çok masa başında boyun ağrısından şikayetçi

Ofis Çalışanlarında En Sık Görülen Kas İskelet Sistemi Rahatsızlıkları

İSTANBUL (İGFA) – Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Nihal Özaras, ofis çalışanlarının en sık karşılaştığı kas ve iskelet sistemi hastalıkları hakkında bilgi verdi.

Ofis çalışanlarının doktora en sık başvurma sebeplerinden birinin kas iskelet sistemi rahatsızlıkları olduğunu belirten Prof. Dr. Nihal Özaras, bu rahatsızlıkların yaşam kalitesini etkileyerek iş verimliliğini düşürdüğünü ve iş gücü kaybına yol açtığını söyledi.

Prof. Dr. Nihal Özaras’a göre, ofis çalışanlarında en sık karşılaşılan kas iskelet sistemi yakınmaları arasında boyun ağrıları, sırt/bel ağrıları, omuz, kol ve el bileği/el ağrıları bulunmaktadır. Özellikle masa başında ve bilgisayar kullanımı sırasında kadınlarda daha sık görülen boyun ağrıları, sağlıksız postür ve uzun süreli sabit duruşun sonucu olabilir. Prof. Dr. Nihal Özaras, bu durumun yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini vurguladı ve uzun vadede ciddi sorunlara neden olabileceğine dikkat çekti.

TEKRARLAYAN HAREKETLER AĞRI OLUŞUMU İÇİN RİSK FAKTÖRÜ…

Miyofasiyal ağrı sendromunun ofis çalışanları arasında sık görülen bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nihal Özaras, aynı hareketlerin tekrarlanması ve uzun süre aynı pozisyonda kalmanın kas ağrılarına sebep olduğunu belirtti. Kasların uzun süre kasılı kalmasının kan dolaşımını bozarak ağrılı noktaların oluşumuna neden olduğunu aktaran Özaras, bu hastalığın önlenmesi için sık sık pozisyon değiştirilmesi ve egzersiz yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Omuz ağrılarının da ofis çalışanlarında yaygın olduğunu dile getiren Prof. Dr. Nihal Özaras, omuz seviyesinin üstündeki ağır yüklerin kaldırılmasının omuz problemlerini tetikleyebileceğini söyledi. Basit ergonomik ayarlamalarla risk faktörlerinin ortadan kaldırılabileceğini belirten Özaras, tekrarlayan hareketlerin omuz problemlerinde önemli olduğunu ifade etti.

Related Posts

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Kanser tedavisinde tarihi mantar umudu: ‘Mumyanın laneti’ yeni ilaçların önünü açabilir

Arkeolojik kazılarda “mumyanın laneti” ile ilişkilendirilen Aspergillus flavus mantarı, bilim insanları tarafından kanser tedavisinde umut vadeden bir molekül kaynağı olarak keşfedildi. Yeni araştırma, mantardan izole edilen bileşiklerin lösemi hücrelerini durdurmada güçlü etkiler gösterdiğini ortaya koyuyor.

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Sıcak havalarda özellikle güneşin en tepede olduğu saatlerde dışarıda kalmaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Veysel Kıdır, “Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli. Sulu meyveler sıvı ihtiyacına katkı sağlasa da suyun yerini tam anlamıyla tutmaz. Fazla meyve tüketimi kan şekerini yükseltebilir ve karaciğer yağlanmasına neden olabilir” dedi.

Binlerce çalışma değerlendirildi: İşte hafızayı keskin tutmanın en iyi yolu

Çoğumuz zihnimizi keskinleştirmek için Sudoku, Wordle gibi zihnimizi çalıştıran uygulamalara yöneliyoruz. Ancak araştırmalar giderek hafızayı, odaklanmayı ve beyin sağlığını artırmanın en iyi yollarından birinin egzersiz olduğunu gösteriyor. İşte detaylar!